español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
05-09-04 // 16:56h

MONTERREY: INNOVACIÓ I EXPERIÈNCIA A PARTS IGUALS
Ubicada al nord de Mèxic, Monterrey o “La ciutat de les muntanyes” està localitzada al peu de la Sierra Madre Oriental, sent el Cerro de la Sillas (1.800 metres d'altitud) una de les seves elevacions més importants.

Amb un clima que ronda els 22 ºC de mitjana, i que pot arribar als 35 ºC al setembre, la futura seu del Fòrum 2007 és una ciutat industrial i de negocis de primer nivell, que destaca per ser la més dinàmica i puixant de Mèxic. Monterrey es distingeix també, com a destí per excel·lència de congressos i convencions, gràcies a la seva ubicació estratègica en el territori mexicà i a la seva moderna infraestructura. La ciutat té al voltant de 100 hotels, ubicats en diferents àrees de la ciutat, el 80% dels quals són de categoria de gran turisme a 3 estrelles.

Al marge de ser el principal centre industrial del país, Monterrey ofereix un paisatge inoblidable: verds intensos de boscos a la Sierra Madre Oriental, canals, grutes, cascades i el contrast de les cadenes muntanyoses i els deserts.

Aquesta ciutat és la capital de l'Estat de Nuevo León, l'estat més pròsper de la zona nord del país, amb un gran desenvolupament comercial i industrial. Nuevo León té una població de 4,2 milions d'habitants i el 85% es concentra a l'àrea metropolitana de Monterrey.

La ciutat de Monterrey compta amb una llarga tradició organitzativa en esdeveniments d'àmbit internacional. El 2002, per exemple, va ser seu de la Conferència Mundial per al Finançament del Desenvolupament de les Nacions Unides. Aquest any ha estat seu de la Cimera Extraordinària de les Amèriques i també del Campionat Mundial de Karate. Actualment, i després de la reunió a Barcelona amb l'alcalde i president del Fòrum 2004, Joan Clos, i la Fundació Fòrum i la visita institucional d'una delegació de Monterrey a la seu de la UNESCO a París, Monterrey s'està preparant per ser la pròxima seu del Fòrum de les Cultures el 2007.

Sota el nom de Fòrum Universal de les Cultures i el Coneixement, la ciutat de Monterrey ja ha començat a treballar en la pròxima edició del Fòrum del 2007. La segona edició d'aquest esdeveniment internacional atendrà l'Agenda de Principis i Valors del Fòrum. Monterrey 2007 acostarà els eixos temàtics al gran públic, tot buscant la sensibilització de la societat de Nuevo León, mexicana i internacional. La ciutat de Monterrey acollirà la pròxima edició del Fòrum Universal de les Cultures durant 90 dies. I ho farà entre els mesos de setembre i novembre del 2007.

En l'àmbit cultural, la ciutat mexicana compta amb vint museus on el visitant pot admirar les diverses expressions de l'art. Durant tot l'any, els museus i dependències de govern preparen activitats culturals per a tots els públics, el que recentment ha promogut intercanvis culturals internacionals. Alguns exemples de l'equipament cultural de la ciutat de Monterrey són el Teatro de la Ciudad, amb capacitat per a 1.450 persones o l'Auditorio Luis Elizondo amb capacitat per a 1.800 persones.

Al centre de la ciutat, la cultura i celebració es fusionen al Barri Antic, on es poden apreciar belles construccions que daten del segle XIX. En aquest peculiar sector de Monterrey es realitza el novembre el Festival Cultural Barrio Antiguo, una celebració de literatura, pintura, música i performance on, els teatres, diferents museus, places i cafès de la ciutat es converteixen en escenaris.

La ciutat de Monterrey disposa d’un dels centres culturals més importants de l'Amèrica Llatina: el Museu d'Art Contemporani de Monterrey (MARCO); els esforços del qual s'encaminen a la promoció de l'art contemporani internacional emfasitzant en la difusió de les arts visuals llatinoamericanes.

Ubicat en una gran plaça, just en el cor de Monterrey, el museu, dissenyat per l'arquitecte mexicà reconegut internacionalment Ricardo Legorreta, es distingeix per la seva bellesa. MARCO va obrir les seves portes el 1991 i des d'aleshores ha presentat l’obra dels artistes contemporanis més prestigiats; s'ha convertit en un fòrum per al talent artístic jove, i busca integrar una de la col·leccions permanents més importants d'art contemporani.

Un altre dels museus emblemàtics de la ciutat de Monterrey és el Museu d'Història Mexicana. Aquest museu ofereix un panorama complet de la història nacional, per a la qual cosa fa ús de la més avançada tecnologia en comunicació, obres i objectes d'art per donar suport al discurs museogràfic, a més de desenvolupar una tasca editorial i d'atenció a la població escolar de Nuevo León.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir