español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
25-10-04 // 10:51h

L’ESFERA DE ‘MOURE EL MÓN’ SERÀ INSTAL.LADA A SANT ANTONI DE CALONGE


El globus terraqui està essent desmantellat i serà transportat cap a la localitat gironina


L’esfera de l’espectacle inaugural del Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004 trobarà ubicació definitiva al terme municipal de Calonge, després de l’acord a què han arribat aquest ajuntament del Baix Empordà i els responsables de l’organització de l’esdeveniment. L’acord preveu que Sant Antoni de Calonge es faci càrrec de les despeses de desmuntatge i trasllat de l’estructura, que serà ubicada al seu terme municipal en data encara per determinar. Està previst que les tasques de desmantellament de l’esfera al port de Sant Adrià acabaran a finals d’aquesta setmana, tal i com estava previst.

Amb aquest acord, es troba destinació final a un dels símbols més emblemàtics del Fòrum i centre de l’espectacle “Moure el Món”, que es va repetir diàriament durant els 141 dies de celebració i va ser eix central de la cerimònia d’inauguració realitzada el passat 8 de maig.

La gran esfera pesa més de 150 tones i fa 23 metres de diàmetre. El seu muntatge al bell mig del port de Sant Adrià es va perllongar durant un mes i, a causa de les grans proporcions de l’estructura, van ser necessaris trenta-dos tràilers per desplaçar el globus terraqui des de la localitat de La Muela, a Saragossa, on es va construir.L’esfera està formada per dotze estructures i, en l’espectacle, els seus braços  conformaven un món simbòlic conflictiu.

A la roda de premsa hi prendran part l’alcalde de Sant Antoni de Calonge, Jordi Soler i Casals, i el director general del Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004, Jordi Oliveras.
ARCHIVOS ADJUNTOS:
Fotografía 1 - Autor: c Fòrum Barcelona 2004 / Agustí Argelich
Fotografía 2 - Autor: c Fòrum Barcelona 2004 / Agustí Argelich
Fotografía 3 - Autor: c Fòrum Barcelona 2004 / Agustí Argelich
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir