25-10-04 // 10:51h

L’ESFERA DE ‘MOURE EL MÓN’ SERÀ INSTAL.LADA A SANT ANTONI DE CALONGE


El globus terraqui està essent desmantellat i serà transportat cap a la localitat gironina


L’esfera de l’espectacle inaugural del Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004 trobarà ubicació definitiva al terme municipal de Calonge, després de l’acord a què han arribat aquest ajuntament del Baix Empordà i els responsables de l’organització de l’esdeveniment. L’acord preveu que Sant Antoni de Calonge es faci càrrec de les despeses de desmuntatge i trasllat de l’estructura, que serà ubicada al seu terme municipal en data encara per determinar. Està previst que les tasques de desmantellament de l’esfera al port de Sant Adrià acabaran a finals d’aquesta setmana, tal i com estava previst.

Amb aquest acord, es troba destinació final a un dels símbols més emblemàtics del Fòrum i centre de l’espectacle “Moure el Món”, que es va repetir diàriament durant els 141 dies de celebració i va ser eix central de la cerimònia d’inauguració realitzada el passat 8 de maig.

La gran esfera pesa més de 150 tones i fa 23 metres de diàmetre. El seu muntatge al bell mig del port de Sant Adrià es va perllongar durant un mes i, a causa de les grans proporcions de l’estructura, van ser necessaris trenta-dos tràilers per desplaçar el globus terraqui des de la localitat de La Muela, a Saragossa, on es va construir.L’esfera està formada per dotze estructures i, en l’espectacle, els seus braços  conformaven un món simbòlic conflictiu.

A la roda de premsa hi prendran part l’alcalde de Sant Antoni de Calonge, Jordi Soler i Casals, i el director general del Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004, Jordi Oliveras.
Imprimir