español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home >
21-09-2004 //1130h

SANDRA REHDER: “SI SAPS EL QUE VOLS FER, SAPS QUI ETS”


Sandra Rehder va fer el salt des del seu Mendoza natal fins a Barcelona, sense escales. Aquí no va tardar a consolidar la seva presència en el món del tango i ara gravarà el seu tercer disc en viu des de l’espai del Cafè-Concert-Te, des del qual actua cada dia al Fòrum.


Sandra Rehder, que llança a l'aire el seu tango esquinçat des del Cafè-Concert-Te fins a diumenge que ve, 26 de setembre, va néixer a San Rafael, un petit poble de Mendoza, a la costa oest d'Argentina. “Em vaig adonar que el tango m'agradava, encara que l’ambient no era el propici per dedicar-se a l'art i a cantar. Era com una utopia”, recorda.

Després de cinc anys d'estudis de guitarra clàssica amb el mestre Arturo Quinteros, el 1986, Sandra Rehder va anar ampliant els seus coneixements artístics amb cant i expressió corporal i interpretació musical. El 1998, va formar el seu primer trio de tango a Mendoza. “Per a mi va ser una experiència molt rica, perquè crec que si saps el que vols fer, saps qui ets”, explica.

Aquesta cantant va fer el salt a Barcelona fa tres anys, directament des de la seva ciutat natal. “En aquell moment, Buenos Aires vivia una situació bastant caòtica i jo sempre havia volgut venir a Europa. Vam triar Barcelona per una causa molt clara: és un destí cosmopolita, amb molta oferta cultural i on es pot treballar”. I, des d'aleshores, Sandra Rehder no ha parat. Fa dos anys que actua a Carlos, una mítica bodega ubicada a Sant Pere, a Ciutat Vella. “Ens va molt bé: no parem”, afirma. “Hi ha moltíssima gent de Barcelona que en sap molt, de tango. Al bar hi ha persones de tots els llocs del món i això és molt bo. No hi ha fronteres per al tango.”

I és que el tango de Sandra Rehder no és convencional. “És un tango entreteixit amb poesia”, afirma. Rehder té una concepció del tango particular, que passa per una “mirada poderosa”. “El tango no té punts mitjans. Si esquinça, esquinça, i m'agrada arribar fins a aquí”. Aquesta artista argentina, acompanyada dels seus quatre músics, utilitza el tango “com a mobilitzador, com a transmutador del dolor, que arriba a l'arrel, on fa mal, perquè és des d'aquí des d'on jo el visc”, assegura.

Per a aquesta artista, el tango té una missió. “En un moment en què tot intenta adormir i divertir, això no és per divertir. No és l'entreteniment de ningú. És un treball artístic, però no té por tampoc ni de la intensitat ni de l'expressió. Crec que el missatge està molt clar”, subratlla.

Sandra Rehder aprofitarà les seves actuacions al Cafè-Concert-Te del Fòrum per gravar en viu el seu tercer disc. El 2002, nouvinguda a Barcelona, la cantant va prendre l'alternativa en el món discogràfic amb En el nombre del tango, editat per Discmedi.  A partir d'aquí, Sandra Rehder ha realitzat nombrosos concerts per tota la geografia catalana, des de Tàrrega, Calella (el Maresme), Sant Andreu de Llavaneres, Rubí, Barberà del Vallès, la Roca del Vallès, Vila-seca o Montmeló, entre altres ciutats. També va participar l'any passat en les festes de Gràcia.

A aquest disc l’ha seguit Bajo la piel, que es presentarà els pròxims dies, i un tercer, que el gravarà el dissabte i diumenge que ve al Fòrum. “Ha sorgit de la necessitat d'aprofitar tota la preparació i els nous arranjaments preparats per a aquest espectacle”. Homero Expósito, Romero Manci, Troilo, Sebastián Piana o Piazzola són alguns dels autors elegits per al repertori de Rehder al Cafè-Concert-Te.

A partir d'ara, els projectes de Sandra Rehder i els seus quatre músics passen per promocionar el seu nou disc i acabar el que gravarà en directe al Fòrum. Una aventura que suposa que aquesta artista està consolidant la seva carrera artística a Barcelona.


ARCHIVOS ADJUNTOS:
Perfil

Volver