Forum Barcelona 2004 | Español | English |
Mida text   petita 11px   mitjana 14px   gran 17px
 
IniciInformació PrácticaAjudaMapa de contingutsRegistra´tCorreu Web
  Troba:
Actualitat > Notícies > Habitar el món proposa idees sobre sostenibilitat per reduir els problemes socioambientals del planeta

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

19 / 04 / 2004
Habitar el món proposa idees sobre sostenibilitat per reduir els problemes socioambientals del planeta

L'exposició Habitar el món mostrarà al públic com s'ha instal·lat l'ésser humà en el planeta, la manera com s’hi relaciona i per què la humanitat té problemes socioambientals. Amb un pressupost de 3.990.000 d'euros i 4.747 metres quadrats de superfície, la mostra oferirà solucions i noves dinàmiques de sostenibilitat per canviar les actituds de les persones.

Habitar el món situarà el visitant en tres escales diferents però relacionades entre si: el planeta, la ciutat i la persona. Mitjançant aquests espais oferirà als 1,5 milions de visitants previstos idees sobre el nou model de sostenibilitat del segle XXI, que es basa en la idea de equitat i durabilitat. En cadascuna d'aquestes escales abordarà els problemes i les possibles solucions tenint en compte la contradicció existent entre el creixement il·limitat d'alguns territoris i l'augment de la desigualtat en zones més pobres.

Ramon Folch, comissari de la mostra, ha assegurat que l'exposició vol transmetre sensacions per aconseguir canvis d'actitud entre el públic. Ha explicat que a través de l'exposició, es vol fer entendre el nou model de sostenibilitat i ha matisat que no és una exhibició sobre el medi ambient sinó una mostra amb elements de tipus socioeconòmic.

El comissari ha comentat que l'exposició es divideix en cinc blocs temàtics on es tractarà la realitat socioeconòmica del món, l'esgotament de les energies fòssils i els moviments migratoris com un factor propiciat per determinades qüestions socioeconòmiques.

Ramon Folch ha indicat també que les tres escales sobre les quals es construeix aquesta mostra, (planeta, ciutat i persona) volen oferir una visió des de l'àmbit global de la diversitat fins a la situació personal de cada individu i les seves actituds. Considera que no es tracta d'exposar la realitat del planeta de manera tremendista, sinó d’exposar la realitat d'aquesta qüestió.