Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Habitar el món > Habitar el món

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La Mina
ImprimeixImprimeix
Habitar el món

En relació amb l'àmbit de la sostenibilitat, l'exposició Habitar el món es planteja el tema de les relacions entre l'espai i l'ésser humà.

Quan: Del 09/05/2004 al 26/09/2004
On: Recinte > Zona del Port > Moll Miradors

Enllaç Visita
  PresentacióInfo TècnicaVídeosFotos 
Presentació L'aborda a tres escales diferents, amb un zoom que va de la més gran a la més petita: territori, ciutat i hàbitat. O, dit d'una altra manera: la Humanitat, la societat en què vivim i cadascun de nosaltres.

La reflexió essencial de la qual parteix l'exposició és que el nostre planeta té límits, i que aquests límits estan cada vegada més a prop; parteix també de la constatació de les desigualtats entre unes societats i unes altres, entre països rics i països pobres.

I finalment parteix de l'ampli consens existent avui en el món que la Humanitat s'ha de plantejar noves pautes de comportament que tinguin en compte la importància dels sistemes naturals que ens nodreixen i la necessitat imperiosa d'aconseguir organitzar-nos amb criteris de més racionalitat a escala planetària.

L’exposició, amb molts components audiovisuals, s’articula amb diferents espais. En la introducció es presenten sintèticament els principals problemes socioambientals que afecten la Humanitat i el Planeta.

En l’espai següent diverses instal·lacions mostren la diversitat natural de la Terra així com les principals transformacions generades per les activitats humanes. D’entre aquestes destaca el fenomen urbà, i com la Terra ha esdevingut una xarxa de ciutats que l’ocupa com una immensa teranyina.

A l’espai dedicat a l’escala de la ciutat, l’exposició reflexiona sobre la lògica dels sistemes urbans i la gran varietat de tipologies i models urbans que existeixen. També es presenten les noves opcions que es perfilen a Barcelona pel què fa la sostenibilitat, amb una especial atenció a la lògica del propi espai del Besòs que acull el Fòrum.

El darrer espai, dedicat al nostre entorn quotidià, reflexiona sobre les pautes de consum occidental, sobre la seva despesa i els residus que genera. Per tancar l’exposició, s’interpel·la al visitant convidant-lo a prendre un compromís amb la sostenibilitat.

Preu:
Inclòs a l'entrada per accedir al recinte Fòrum

Enllaços d'interès:
Enllaç externICC
Enllaç externAgència Local d´Ecologia Urb.

Notícies relacionades:
Enllaç externHabitar el món proposa idees sobre sostenibilitat per reduir els problemes socioambientals del planeta