Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > La línia roja. Com fer fusta sense malmetre el bosc

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
La línia roja. Com fer fusta sense malmetre el bosc

L’exposició parteix de la tesi que, sobre la base dels coneixements científics actuals, és possible trobar un equilibri entre l’explotació del bosc i la seva conservació. És més, l’experiència demostra que un bon pla de gestió forestal permet mantenir un bosc en bones condicions.

Quan: 26/09/2004
On: A la ciutat > Museu de la Ciència de “La Caixa”

  PresentacióFotos   
Presentació Mitjançant maquetes, plànols, audiovisuals, mostres de fusta i articles científics, presentarem dos casos pràctics d’explotació sostenible de boscos ben diferents: el mediterrani i el tropical amazònic. Amb aquests exemples pretenem mostrar tècniques de gestió forestal que permeten treure beneficis del bosc sense esgotar-lo. El resultat és doncs una relació profitosa tant pel bosc com per les persones que viuen de la seva explotació.

La inauguració de l’exposició, al juny de 2004, coincidirà amb l’obertura del nou Museu de la Ciència de la Fundació “la Caixa”. L’exposició enllaça dues instal·lacions emblemàtiques del nou Museu: “La Ciutat Vertical” i “El bosc inundat”. Així, el públic iniciarà la visita recorrent un arbre amazònic, des de la copa fins les arrels, s’assabentarà de com es pot explotar un bosc sense esgotar-lo, i en sortir de l’exposició es trobarà dins una selva tropical.

Preu:
Gratuït

Comissari: Jorge Wagensberg
Entitats col.laboradores: IBAMA, Centre de la Propietat Forestal i Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseo de la Ciencia
Enllaç externFundación la Caixa

Notícies relacionades:
Enllaç externEl Fòrum presenta cinc exposicions que conviden a reflexionar sobre la sostenibilitat