Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Mediterraneum. L´esplendor de la Mediterrània medieval (segles XIII-XV)

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Mediterraneum. L´esplendor de la Mediterrània medieval (segles XIII-XV)

Exposició que té com a objectiu recrear l'art, la cultura, la política, la navegació, el comerç i les societats humanes a les principals ciutats marítimes de la Mediterrània de l'època.

Quan: Del 18/05/2004 al 27/09/2004
On: A la ciutat > Museu Marítim

Enllaç Visita
  PresentacióInfo TècnicaFotosVídeos 
Presentació L'esplendor de la Mediterrània medieval és una exposició de gran format, que serà exhibida a dues seus: el Museu d'Història de Catalunya i les Reials Drassanes, avui Museu Marítim de Barcelona. Cadascuna d'aquestes seus acollirà un dels dos eixos principals en què s'estructura l'exposició: d'una banda, l'art, la cultura, la política i el comerç, i de l'altra, la navegació.

El port de Barcelona serà el lligam físic i quotidià entre totes dues seus de la mostra i es crearà un itinerari entre els dos espais que permeti visitar monuments importants relacionats amb l'exposició i que alhora en formen part, com ara l'edifici de la Llotja de Mar (segle XV) i l'església de Santa Maria del Mar (segle XIV).

Emplaçar l'exposició a la façana marítima de Barcelona dóna especial relleu a la tradició marítima i mercantil de la ciutat durant el període que analitza l'exposició. Tant el fet d'haver estat seu d'un dels regnes més actius en el context mediterrani durant els segles que ens ocupen com els vincles teixits des d'antic entre aquesta urbs i d'altres ciutats riberenques fan de Barcelona un mirador excepcional des del qual abordar la temàtica de l'exposició. Amb aquesta opció es pretén emfatitzar l'aportació que fan els pobles de la Corona d'Aragó a la conformació de la història i de les identitats mediterrànies i, alhora, posar de relleu la relació entre cultures, comerç, política i religió durant la baixa edat mitjana.

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu Marítim de Barcelona
Enllaç externMuseu d'Història de Catalunya
Enllaç externIEMed

Notícies relacionades:
Enllaç externPresentades 7 noves exposicions del Fòrum-Ciutat