Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > La condició humana. El somni d'una ombra

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
La condició humana. El somni d'una ombra

L’exposició aborda la valoració del que és comú a tots els éssers humans, és a dir, d’allò que ens ha d’unir amb més força que els elements que tendeixen a separar-nos i enfrontar-nos.

Quan: Del 10/05/2004 al 26/09/2004
On: A la ciutat > Museu d'Història de la Ciutat

Enllaç Visita
Enllaç Roda de premsa
  PresentacióVídeosFotos  
Presentació L’exposició parteix de la concepció que, si sabem valorar-la i posar-la en relleu, aquesta herència comuna de la Humanitat vincula els seus membres amb molta més força que la dels elements generadors de conflicte.

Dins aquest marc general molt ampli, l’exposició tria un element que forma part d’aquest tronc comú de la Humanitat: la capacitat de l’ésser humà de tenir consciència d’ell mateix, de reconèixer-se com a tal i com a diferent de les altres espècies. L’exposició analitza de quina manera l’ésser humà ha mostrat, al llarg de la història, aquesta consciència d’ell mateix, mitjançant la representació de la seva imatge. Així doncs, analitza la producció artística de la imatge de l’ésser humà, i ho fa en tres etapes: una primera en la qual l’ésser humà encara no té consciència clara de ser diferent del que és natural; una segona en què predomina la imatge de l’ésser humà com a mitjancera dels poders invisibles (déus, herois), i una última en la qual apareix finalment el retrat de l’ésser humà real.

Superfície: 1.200 m2
Comissari: Pedro Azara
Guió: Pedro Azara, Eugenio Trías, Marta Llorente
Disseny de l'espai: Josep Llinàs
Disseny gràfic: Quim Pintó, Montse Fabregat / PFP

Documentació associada:
Dossier pedagògic per batxillerat (PDF 35Kb)
Dossier pedagògic per secundària (PDF 35kb)

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu d´Història de la Ciutat

Notícies relacionades:
Enllaç extern180 obres d'art de cultures de tots els temps integren l'Exposició del Fòrum ''La condició humana. El somni d'una ombra''
Enllaç externInaugurada l’exposició «La condició humana» al Museu d’Història de la Ciutat