Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Objectes/Subjectes. Una visió des de la Barcelona que dissenya

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Objectes/Subjectes. Una visió des de la Barcelona que dissenya

El disseny impregna les nostres vides. Els objectes il·lustren les diferents formes culturals de resoldre les nostres necessitats. Cada objecte dissenyat és fruit d’un procés en què la conceptualització incorpora solucions tecnològico-funcionals, expressives i simbòliques que ens situen en el context d’un determinat model econòmic i de relació en el nostre entorn.

Quan: Del 30/06/2004 al 31/12/2004
On: A la ciutat > Museu de les Arts Decoratives

Enllaç Visita
  PresentacióFotosVídeos  
Presentació Els objectes dissenyats són fruit de la civilització. A partir de la revolució industrial són els elements que mouen una gran part de l’activitat econòmica mundial, que alhora és la força de la profunda transformació del nostre entorn natural.

Per aquesta raó, el disseny dels objectes de producció en massa esdevé el punt neuràlgic en el qual els individus i les societats interactuen en l’economia i la cultura. És expressió de l’enginy acumulat, de la creativitat i d’una determinada manera d’entendre i resoldre les necessitats.

El punt de partida de l’exposició OBJECTES / SUBJECTES serà el fenomen del disseny, la seva importància com a procés dinamitzador i com a manifestació de diversitat cultural. Així mateix, vol mostrar l’impacte del disseny intel·ligent i sostenible en relació amb dos grans debats universals: la qualitat de vida i la sostenibilitat, condicions fonamentals per una cultura de la pau.

L’exposició s’estructurarà en grans àmbits temàtics que relacionaran els objectes i el disseny amb els subjectes (persones, col·lectivitats ...). Una mirada universal des de un lloc molt concret: Barcelona.

Comissaris:
Enric Franch i Joan Anton Benach

Documentació associada:
Document PDFPresentació de l'exposició

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu de les Arts Decoratives

Notícies relacionades:
Enllaç externEl Fòrum presenta cinc exposicions que conviden a reflexionar sobre la sostenibilitat