Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Picasso. Guerra i pau

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Picasso. Guerra i pau

L'exposició Picasso. Guerra i pau pretén recollir aquells moments en els quals Pablo Ruiz Picasso es fa eco en la seva obra de l'horror pels estralls que causen les guerres.

Quan: Del 25/05/2004 al 26/09/2004
On: A la ciutat > Museu Picasso

Enllaç Visita
  PresentacióFotosVídeos  
Presentació Aquest aspecte de l'obra de Picasso es posa de manifest especialment a partir dels anys de la guerra civil espanyola, amb l'encàrrec que li fa el govern de la República de la realització de la pintura mural Guernica per al pavelló espanyol de l'Exposició Internacional de París en 1937 i totes les obres que giren al seu entorn que s'han erigit en emblema del sofriment humà.

La seva adhesió al partit comunista francès a l'octubre de 1944 marca una intensa activitat en favor d'una decidida defensa en pro de la llibertat i de la pau, que queda plasmada en la seva obra d'aquest moment i que adquireix una dimensió definitiva amb la seva participació en els congressos de la Pau de 1948 a Wroclaw, el de 1949 a París i el de 1950 a Londres, en els quals els seus dibuixos i litografies de coloms es converteixen en emblema de la pau mundial.

A més de les ja esmentades en els congressos de la Pau, Picasso emprèn en 1945 la realització dels grans panells titulats La guerra i la pau, que en 1954 serien instal·lats en una capella de Vallauris i que tenen un extens treball preparatori.

Per altra banda, en la cinquantena de dibuixos que realitza sobre l'escultura L'homme au mouton, encarnació del bon pastor cristià i reminiscència de la tradició mediterrània, una llarga reflexió entorn del poder de l'art enfront del terror ens remet pel seu humanisme al context de la guerra, en la qual l'anyell encarna la víctima i el pastor s'erigeix en paladí de la pau i de la tolerància.

L'exposició Picasso. Guerra i pau reunirà pintures, escultures, dibuixos, gravats i cartells procedents de museus, galeries i col·leccions privades d'arreu del món.

Comissariat:
Maria Teresa Ocaña, directora del Museu Picasso
Espai:
2.000 m2 aprox.

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu Picasso de Barcelona

Notícies relacionades:
Enllaç externQuatre exposicions coproduïdes pel Fòrum reflexionaran sobre la pau i la guerra