Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Dames del Nil. Dones i deesses de l’antic Egipte

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La Mina


(c) Museu Egipci de Barcelona
(c) Museu Egipci de Barcelona
ImprimeixImprimeix
Dames del Nil. Dones i deesses de l’antic Egipte

Un dels aspectes més extraordinaris de la civilització del Nil és el paper actiu i determinant que va ocupar la dona en l’esdevenir de la seva història.

Quan: Del 12/05/2004 al 26/09/2004
On: A la ciutat > Museu Egipci de Barcelona

Enllaç Visita
  PresentacióFotosVídeos  
Presentació Les egípcies, des de les èpoques més remotes, tenien un grau de llibertat i d’independència que les col·locava en una posició privilegiada davant de les seves contemporànies, i més tard entre gregues i romanes.

També la mitologia es feia ressò d’aquesta posició, ja que les divinitats femenines protagonitzen alguns dels mites més rellevants i van ser des de sempre causa d’adoració intensa.

L’exposició Dames del Nil. Dones i deesses de l’antic Egipte permet aproximar-nos a la civilització faraònica i a la seva religiositat des d’una òptica diferent, ja que ens introdueix en facetes diverses de la vida de la dona de l’antic Egipte: la seva posició legal, la seva intimitat, el seu poder, les seves creences i la seva eternitat.

A través dels àmbits temàtics de la mostra i de les antiguitats de la col·lecció del Museu Egipci (a les quals se sumen les adquisicions més recents), el visitant viatja a un món mil·lenari que obria portes al futur i mostrava un camí que es va desdibuixar en l’atzarós vaivé de la història.

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu Egipci de Barcelona

Notícies relacionades:
Enllaç externL’exposició del Museu Egipci «Dames Del Nil» presenta 55 peces de la col·lecció privada de Jordi Clos