Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Objecte i memòria

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Objecte i memòria

Amb el títol Objecte i memòria, el Museu Frederic Marès presenta una exposició, l’objectiu de la qual és reflexionar sobre la necessitat humana de preservar el record del passat.

Quan: Del 20/05/2004 al 26/09/2004
On: A la ciutat > Museu Frederic Marès

  PresentacióInfo TècnicaFotos  
Presentació Això és fa evident en una sèrie d’objectes que, per procedir-ne directament o haver estat en contacte amb determinades persones o circumstàncies, en mantenen viva la seva memòria gràcies al seu poder evocador que permet connectar el present amb el passat.

Aquests objectes-memòria han estat aplegats pels homes de totes les èpoques i de totes les cultures. Probablement la cristiana, és la que mostra d’una forma més manifesta l’interès per preservar certs testimonis, restes humanes o objectes que foren de persones santes que, enaltits com a vincles sagrats, solen guardar-se en rics estoigs o embolcalls, sovint notables obres d’art dins de les quals són venerades.

L’exposició s’acosta al tema amb un primer àmbit o preàmbul que fa de marc general i recull diversos i heterogenis objectes que poden provocar la memòria amb el seu poder evocador. Tot seguit mostra un recorregut cronològic a través de la història del cristianisme fins al segle XX, afegint-hi com a contrapunt altres objectes reliquiaris procedents de cultures africanes i oceàniques.

Entre les peces procedents de museus i col·leccions d’arreu de Catalunya, Espanya, França i Portugal, sobresurten els reliquiaris antropomorfs medievals, els africans de la cultura Fang i alguns objectes contemporanis de personatges representatius de les arts d’abast més popular.

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu Frederic Marès

Notícies relacionades:
Enllaç externPresentades 7 noves exposicions del Fòrum-Ciutat