Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Guerrers de Xi'an > Guerrers de Xi’an

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La Mina
ImprimeixImprimeix
Guerrers de Xi’an

L´exposició pretén apropar al públic una completa mostra d´art funerari xinès, basada en les troballes de les excavacions de les tombes de Qinshihuang i de Yangling.

Quan: Del 09/05/2004 al 26/09/2004
On: Recinte > Zona del Port > Moll del Parc

Enllaç Visita
Enllaç Delegació xina de Xi'an
  PresentacióInfo TècnicaFotosVídeos 
Presentació Les obres exposades són testimoni de dos dels períodes fonamentals de formació i consolidació de l'imperi xinès, el de les dinasties Qin (221-207 aC) i Han (206 aC-220 dC). Són mostres de descobriments arqueològics recents i d'incalculable valor històric.

L'exposició es divideix en dues seccions: la dinastia Qin i la dinastia Han, amb 31 i 69 objectes respectivament. Entre les peces presentades de la dinastia Qin destaca una mostra dels guerrers de terracota de Xi'an, que inclou les figures d'un general, d'un arquer i d'un acròbata, així com una armadura completa en pedra. De la dinastia Han, són especialment rellevants les petites figures nues de dos homes i alguns animals domèstics de ceràmica.

Els objectes exposats pertanyen a un període que abasta del regnat de Qinshihuang a l'època de Hanwudi, i mostren com la cultura xinesa evoluciona de la guerra a la pau. Podem veure els poderosos guerrers de terracota Qin al costat de les figures de funcionaris civils Han. Tenim temibles armes de la dinastia Qin i figures de ceràmica d'alguns animals domèstics que reflecteixen la vida quotidiana de les comunitats rurals Han. Els objectes provenen de diverses institucions i museus de la província de Shaanxi, rica en relíquies culturals i on han tingut lloc alguns dels descobriments arqueològics més importants de la Xina.

Preu: Inclòs a l'entrada per accedir al recinte Fòrum

Enllaços d'interès:
Enllaç externMuseu d´Història de Hong Kong

Notícies relacionades:
Enllaç externEl Fòrum Barcelona 2004 porta a Barcelona els guerrers de Terracota de Xi'an
Enllaç externJoan Clos visita el muntatge de l'exposició ''Guerrers de Xi'an'' del Fòrum