Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Ciutats - Cantonades > Ciutats-Cantonades

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La Mina
ImprimeixImprimeix
Ciutats-Cantonades

Un elogi a la ciutat que en la seva materialitat -i a les cantonades troba la primera referència- té la força i l´empenta de las seves funcions socials, econòmiques, culturals i polítiques.

Quan: Del 09/05/2004 al 26/09/2004
On: Recinte > Zona d'accés > Centre de Convencions

Enllaç Visita
  PresentacióInfo TècnicaFotosVídeos 
Presentació En aquesta exposició les consideracions sobre els punts de cruïlla i de cantonada ens portarà a reflexionar sobre el contrast, el consens i el conflicte, sobre la coincidència en la diferència: sobre la veritable urbanitat. L'exposició proposa un recorregut en el qual veurem com les cantonades materialitzen la trobada, el encreuament i l'intercanvi, la sorpresa i l'opció, la por o el conflicte, la referència o la fita. Les cantonades urbanes, finalment, com a exponents de diversitat de condicions culturals i geogràfiques:

1. Les cantonades pedra: Aquesta secció rebrà al visitant per fer-lo passejar i evocar llocs populars del món delimitats i coneguts per les seves cantonades -Picadilly a Londres, Times Square a Nova York, Deux Magôts a París, Bund/Nanking a Xangai...- i també les cantonades de mèrit que ensenyen i recorden el valor de la bona arquitectura (Carson-Pirie-Scott a Chicago, Flatiron a Nova York, Club Zuev a Moscou, Amstel's a Amsterdam, La Pedrera a Barcelona, Michaelerplatz a Viena, Bonjour Tristesse a Berlin, Chilehaus a Hamburg, Kavanagh a Buenos Aires, Shizuoka a Tòquio,...).

2. Les cantonades de la gent: Presentarà mitjançant un espectacular muntatge audiovisual de quina manera l'intercanvi entre les persones i les activitats pot produir-se com un fet de coincidència (corner-shops, mercats, parades d'autobusos, vestíbuls d'aeroports...), de redundància o superposició de funcions (superposició de transports, cruïlles de transbordament,...) o de conflicte (el punt de cruïlla com a punt d'indecisió, de perill, de gir o de sorpresa: a la cantonada també hi ha lluita, competència, violència i contrast).

3. Cantonades i més cantonades Aquesta secció redunda sobre l'origen conceptual de la ciutat com a retícula de cantonades. És la part més culta de la mostra, amb plànols històrics originals, pintures i gravats de referència. Presentarà maquetes famoses, com les de les ciutats de l'Havana, Estocolm, Berlin, Estrasburg, Madrid, Washington...

4. Macro-cantonades Les més grans metròpolis emergents són grans cantonades mundials on es creuen les migracions i les activitats. Es tracta d'interpretar com les mega-ciutats en creixement continuat, com és el cas de Bombay, Mèxic, El Caire o Istanbul, treuen la seva força i caràcter precisament d'aquesta condició de cruïlla a escala mundial.

Preu:
Inclòs a l'entrada per accedir al recinte Fòrum

Enllaços d'interès:
Enllaç externCCCB
Enllaç externNAI
Enllaç externCentre Canadien d´Architecture
Enllaç externFrançais d´Architecture

Notícies relacionades:
Enllaç externL'exposició del Fòrum ''Ciutats, Cantonades'' reflexionarà sobre el paper de la ciutat com a espai de trobada