Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Confuci

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Confuci

«En el món són legió els qui, des de sobirans fins a savis, van gaudir en vida d’una glòria que va perdurar fins al moment de la mort. Però Confuci, fins i tot vestit de tela, va transmetre la seva fama al llarg de més d’una desena de generacions; els qui es lliuren a l’estudi el consideren el seu mestre.»
Sima Qian (145-85), Els annals històrics, Shiji

Quan: Del 26/05/2004 al 29/08/2004
On: A la ciutat > Fundació “La Caixa” CaixaForum

Enllaç Visita
  PresentacióInfo TècnicaFotosVídeos 
Presentació Per mitjà de més de 120 objectes i documents de gran valor artístic i documental, majoritàriament originaris de la Xina, l’exposició «Confuci» vol donar a conèixer el pensament d’aquest filòsof xinès nascut el 551 aC, sovint poc conegut entre el públic europeu.

Estructurada en diversos àmbits, l’exposició comença per introduir-nos en el que era la societat feudal xinesa en temps de Confuci. A continuació ens mostra la gran repercussió que va tenir la seva doctrina en la reforma de l’estructura i l’organització d’aquesta societat, ja en vida seva, i com amb el temps la seva filosofia va adquirir una dimensió transcendent fins a convertir-se en la religió oficial de la Xina al segle II aC. La difusió del confucianisme a l’Extrem Orient i la seva influència en la filosofia de l’Europa del segle XVIII tanquen la presentació.

Entre les peces procedents dels museus de Shandong -província natal de Confuci- i del Musée Guimet de París, entre altres col·leccions, destaquen els conjunts de bronzes rituals, els tocats i vestits de funcionaris, i també diversos retrats de Confuci, relleus amb escenes rituals i un carro de bronze amb palafrener.

Preu:
Gratuït

Documentació associada:
Document PDFPresentació de l'exposició (177Kb)

Enllaços d'interès:
Enllaç externCaixaForum
Enllaç externMusée Guimet de París