Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Esdeveniments> Exposicions > Exposicions a la ciutat > Art i utopia: l’acció restringida

Exposicions

Presentació

Habitar el món

Ciutats - Cantonades

Veus

Guerrers de Xi'an

Exposicions a la ciutat

El poder de l'art

Barcelona Progrés

La MinaImprimeixImprimeix
Art i utopia: l’acció restringida

«L’acció restringida» (L’action restreinte) és el títol dels assaigs de Stéphane Mallarmé (1842-1898) recopilats a Divagations el 1897. Aquesta fórmula designa els límits, però també la concentració de l’acció poètica.

Quan: Del 03/06/2004 al 12/09/2004
On: A la ciutat > Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Enllaç Visita
  PresentacióVídeosFotos  
Presentació A finals del segle XIX, després de la mort de Victor Hugo, el poeta ja no pot pretendre actuar directament en l’escena política, ni tan sols erigir-se en consciència moral. Pot descriure el món, donar-ne una equivalència verbal, però no canviar-lo.

No obstant això, la seva activitat no és purament contemplativa. Fa una acció, en un camp restringit però essencial, que no li pertany, però que pot requalificar i fins i tot redefinir. Aquest camp és el de la llengua i el llenguatge, és l’espai del llibre com a “instrument espiritual”.

L’exposició L’exposició Art i Utopia. L’acció restringida passa revista a alguns moments clau dels intercanvis entre art i poesia al segle XX, fins a finals dels anys setanta. La poètica de Mallarmé serveix de fil conductor d’una història de l’art modern en la seva relació amb el llenguatge i la seva dispersió.

Comissariat:
Jean François Chevrier i Manolo Borja Villel
Comitè científic:
Lynne Cooke, Maria de Corral, Chris Dercon, Vicente Todolí
Espai:
Primer i segon pis (3.500 m2)

Documentació associada:
Document PDFPresentació de l'exposició (35.7Kb)
Document PDFResum de l'exposició (6.39Kb)

Enllaços d'interès:
Enllaç externMACBA

Notícies relacionades:
Enllaç externQuatre exposicions coproduïdes pel Fòrum reflexionaran sobre la pau i la guerra
Enllaç externL’exposició del MACBA «Art i utopia: l'acció restringida» proposa una revisió de l'art europeu del segle XX